KidsRights Nieuws

Nomineren voor de Internationale Kindervredesprijs 2017 is nu mogelijk!

19 januari 2017

Elk jaar wordt de Internationale Kindervredesprijs uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de verbetering van kinderrechten waar ook ter wereld. Zij verdienen de erkenning en een internationaal podium zodat zij hun werk voort kunnen zetten. Wij roepen daarom iedereen op, individuen en organisaties, om kinderen en jongeren te nomineren die deze prijs verdienen.

Het is dit jaar het 13e jaar op rij dat de prijs wordt uitgereikt. In het verleden is de prijs onder anderen uitgereikt aan Malala Yousafzai (2013), die daarna de Nobel Vredesprijs in 2014 won, en aan Kehkashan Basu, die een internationaal podium verwierf en met haar boodschap voor een beter milieu en een duurzame toekomst, meer dan honderd miljoen mensen heeft kunnen bereiken. 

Wij geloven dat er meer jonge changemakers zijn zoals Malala en Kehkashan; kinderen en jongeren die de erkenning verdienen voor hun toewijding aan kinderrechten. Wij hebben úw hulp nodig bij het vinden van de potentiële nieuwe winnaar 2017! Genomineerde kinderen moeten voldoen aan de criteria gesteld op de Internationale Kindervredesprijs website. Het nominatieformulier kunt u hier vinden.

De deadline voor het indienen van de nominatie is 17 maart 2017. We kijken uit naar uw nominatie!
Ga terug naar het nieuwsoverzicht
 
 
KidsRights is trots te mogen werken met haar partners