KidsRights

Kinderrechtenorganisatie die wereldwijd opkomt voor kinderrechten


Visie en Missie

Visie:  Ieder kind heeft talenten. Ieder kind heeft dromen. De KidsRights Foundation gelooft in een wereld waarin alle kinderen toegang hebben tot hun rechten* en de mogelijkheid krijgen om het grote potentieel dat zij in zich hebben te ontplooien.
*Rechten zoals door de VN vastgelegd in het Kinderrechtenverdrag van 1989.


Missie: KidsRights komt op voor de positie van zeer kwetsbare kinderen waar ook ter wereld en zet zich in om kinderrechten te promoten en te ondersteunen, zoals beschreven in het Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Daarbij ziet KidsRights de kinderen zelf als 'changemakers'.


Beschermheer: Zoals Nobel Vredesprijswinnaar Desmond Tutu, beschermheer van KidsRights en de Internationale Kindervredesprijs zegt: KidsRights geeft kinderen een stem. “KidsRights seeks to give a voice to the voiceless”


Uw donatie gaat naar projecten gericht op kinderrechten en voorlichting

KidsRights is een zakelijk ingerichte organisatie die door efficiënt werken en een uitstekend netwerk een grote impact heeft op het leven van kwetsbare kinderen, wereldwijd. Onze overheadkosten worden zoveel mogelijk betaald door onze Busines Friends, een bijzondere groep ondernemende bedrijven en particulieren.

Onze manieren van werving
Het geld dat KidsRights ontvangt van haar donateurs komt ten goede aan het werk van KidsRights. Als kinderrechtenorganisatie ziet KidsRights het als haar taak de status van kinderrechten en kinderrechtenschendingen te belichten door middel van voorlichting en onderzoek, zowel nationaal als internationaal. Bovendien helpt KidsRights kwetsbare kinderen direct via de samenwerking met lokale projectpartners. Donaties maken het werk van KidsRights mogelijk. KidsRights is in het bezit van het CBF-keurmerk. KidsRights werft op verschillende manieren.

 • Per post
  KidsRights verstuurt enkele keren per jaar een magazine naar haar donateurs en relaties om hen op de hoogte te stellen van de activiteiten van KidsRights en daarmee te laten zien welke resultaten KidsRights behaald heeft dankzij de donaties. Soms voegt KidsRights een brief met een giftverzoek bij dit magazine.

 • Deur tot deur-werving
  Het werven van nieuwe structurele donateurs is voor KidsRights van groot belang. Met de bijdrage van nieuwe donateurs kan KidsRights nog meer initiatieven van kinderen ondersteunen en zo wereldwijd het verschil maken voor kinderrechten.  
   
  Voor deze werving zetten wij speciale teams in. Deze teams worden momenteel in de omgeving van Leiden en Den Haag ingezet in woonwijken. De teams hebben altijd herkenbare kleding aan van KidsRights. Daarnaast dragen ze speciale ID-batches om zich te kunnen legitimeren. Verder werken wij met een tablet om nieuwe donateurs in te schrijven.
   
  Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de werving neem gerust contact op met ons kantoor. Bel naar +31 20 343 5313
  of mail naar: info@kidsrights.nl

 • Callcentre
  Bij campagnes zetten wij een call centre in. Medewerkers van dit call centre nemen de telefoon aan op het speciale gratis 0800 nummer dat u kunt bellen als u donateur wilt worden n.a.v. een televisieprogramma. Call centre medewerkers bellen u alleen als u een sms heeft gestuurd.

Uiteraard kunt u ook via deze website donateur worden of een gift overmaken. Bovendien kunt u ons ook bellen, e-mailen of een brief sturen.
 


Geschiedenis van KidsRightsMarc Dullaert

KidsRights werd in juli 2003 opgericht door Marc Dullaert. Geboren uit de behoefte om enerzijds de meest kwetsbare kinderen te helpen via concrete hulp alswel om anderzijds deze kinderen "een stem" te geven, een platform om gehoord te worden. Voorts wilde hij een organisatie vormen die maximaal efficiënt en impactvol zou zijn, zonder een zware bureaucratische structuur. "KidsRights dient een vloot van kleine roeibootjes te worden en niet een logge olietanker." Goed geleide, kleine impactvolle kinderhulpprojecten voor de aller-kwetsbaarste.
Inmiddels is KidsRights uitgegroeid tot een internationaal erkende ontwikkelingsorganisatie. Het belangrijkste is en blijft echter het kind: "Ik geloof niet in de druppel op de plaat mythe, want elk kind telt, elk kind is het waard om geholpen te worden, elk kind dat we kunnen redden is alle inspanning waard", aldus Marc Dullaert.

 
KidsRights is trots te mogen werken met haar partners