Welkom op de scholenpagina van KidsRights!

Wat leuk dat je aan de slag gaat met het Kinderrechtenlespakket! KidsRights gelooft dat iedereen de wereld in beweging kan brengen. Op deze website vind je de modules van het Kinderrechtenlespakket en achtergrond informatie. 

Ook vind je op deze website uitleg en tips voor spreekbeurten en werkstukken over kinderrechten op de leerlingenpagina.

 

Speciaal voor leraren van groep 7 en 8 stelt Stichting KidsRights lesmateriaal over kinderrechten beschikbaar. Het Kinderrechtenlespakket informeert kinderen over wat kinderrechten inhouden, waarom ze belangrijk zijn voor kinderen in Nederland en kinderen wereldwijd, en welke rol de Internationale Kindervredesprijs en haar winnaars spelen in de verbetering van de situatie van kinderrechten wereldwijd. Daarnaast brengt het Kinderrechtenlespakket de boodschap dat kinderen de wereld in beweging kunnen brengen, dat ze changemakers kunnen zijn. De Kindervredesprijswinnaars zijn hier het voorbeeld van. Zij verbeteren uit eigen initiatief de situatie van kinderrechten in hun eigen omgeving en met hun acties inspireren ze kinderen wereldwijd.

Gastdocent!

KidsRights is vorig jaar een pilot gestart. in de regio's Amsterdam en Rotterdam is het mogelijk een gastdocent van NautaDutilh uit te nodigen die het lespakket behandelt en er een speciale les van maakt. Indien je daar interesse in hebt, kun je contact opnemen met KidsRights.

 

 

Dit lesmateriaal is ontwikkeld in samenwerking met DST en EDG Media en wordt mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO.